Soutěž o 3 knihy JAK CHUTNÁ DOLCE VITA z nakladatelství Slovart

 

jak_chutna_dolce_vitajpg.jpg

 

Řím. Těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, vás zavede do postranních uliček i paláců a seznámí vás se zvyky, společností a skrytými poklady tohoto Věčného města. Najdete tu recepty pro každou příležitost: od rychlých a poctivých snídaní a živých pokrmů al fresco až po improvizované, ale působivé občerstvení na party pro přátele a romantické večeře. Při listování knihou se bude opravdu těžké rozhodnout, co dřív z autentických římských jídel vyzkoušet: těstoviny zapékané s chřestem, pancettou a sýrem, mozzarellu v kočáře, dorádu v bramborové krustě, ricottovo-kokosové koule, římské pusinky s pomerančovou omáčkou, saltimboccu po římsku, dušeného králíka s hroznovým vínem a olivami...

 

banner_predplatne_clanek

 

Eleonora Galassová je autorka, bloggerka, učitelka a instagramový zázrak – a to vše se točí kolem jídla. Její láska k němu vzplála už v dětství: měla zakázáno vkročit do prababiččiny kuchyně, ale bylo jí povoleno ochutnávat těstoviny, zda už jsou uvařené al dente. Jak už to v životě bývá, zakázané ovoce nasměrovalo dívčinu pozornost k jejímu budoucímu koníčku a celoživotní kariéře. Učila se na Ateneo Italiano della Cucina v Římě a získala vysokoškolský titul v oboru gastronomie a jídelní kultury. Při psaní první knihy sjezdila Eleonora oblast Lazio, posbírala recepty a příběhy od pestré směsice místních obyvatel a oživila je svým jedinečným tvůrčím přínosem.

Dnes Eleonora křižuje mezi Římem a Paříží, pracuje jako novinářka, provozuje kurzy vaření a také spolupracuje s velkými mezinárodními potravinářskými značkami a firmami.

Knihu můžete získat v naší soutěži, když správně odpovíte na soutěžní otázku a budete vylosováni.

Soutěžní otázka:

Jak se jinak v češtině jmenuje ryba dorada?

Odpovědi zasílejte do 15. 7. 2017 na e-mail: souteze@xantypa.cz

 

Aktuální vydání
XANTYPA 078/17

XANTYPA XANTYPA 078/17

Obsah vydání

Inzerce
banner_predplatne